Takt och gångartskurs 2017-03-04/05

Vintertävling 2017-02-18

GLADURS HÖSTTÄVLING MED KM
Sin vana trogen kom solen och lös över tävlingen efter en mycket dimmig morgon.
Ryttarna var duktiga och alla funktionärer gjorde ett jättefint jobb som vanligt.
I år var upplägget annorlunda och du behövde bli totalvinnare i 2st klasser för att bli klubbmästare.
Stort grattis till Frida. Lisa och Ida som blev klubbmästare.
Mer info och bilder kommer snart.

 

GLADURS HÖSTTÄVLING MED KM
Förberedelserna var klara och fint väder var beställt och trots att regnet varit ihållande under veckan såg vi, när vi rullade in på Bärby  tidigt på morgonen att, solen lös klart och inte ett moln syntes på himlen, Klassiskt Gladurväder.
Det bjöds på en trevlig tävling med många glada och duktiga ryttare. Domare var Julia Eriksson, Sebastian Nordlander och Nadja. Under lunchen visades många fina saluhästar, kanske blev någon en häst rikare efter den uppvisningen.
I fiket fanns mycket gott och fina priser kunde vinnas på lottringar.
Med 60st anmälda gällde det att hålla flytet, och alla duktiga funktionärer gjorde ett toppenjobb för att det skulle hållas.
Vi gratulerar alla vinnare och tackar alla deltagare för en fin insats!
Och stort tack till alla funktionärer som hjälpte till att genomföra en lyckad tävling!
Resultatlistor för alla grenar finns på gladur.se under tävling
T3- Vuxen Gunilla Jansson på Sif frá Kalfholi
T3 – Ungdom Sofie Borell  på Litla Líf från Sjövik
T4- Lina Ljungdahl  på Vattar från Helsingen
V2- Gunilla Jansson på Sif frá Kalfholi
V2 -ungdom - Sofie Borell  på Litla Líf från Sjövik
V5- Linda Alp på Náttfreya från Örvik
V5- Ungdom – Sofie Borell på Gambri från Sjövik
F2- Eyvindyur Mandal på Korgur från Smara
T8- ungdom Frida Rubin på Líf frá Bakkakoti
T8- Ingela Liljeström Strokkur från Karlsro

loading...

Tryck på pilarna nere till vänster så får du fullskärm.

WORKING EQUTITION 
En varm och fin tisdag var det träning i WE med Pia på UPK. I WE finns en tävlingsgren där man ska igenom en teknikbana med olika uppgifter, broar som ska passeras, grindar som ska öppnas och mycket annat. De momenten tränades det på. En mycket rolig träningseftermiddag för både hästar och ryttre. 

 

LÖSHOPPNING 
På utomhusbanan i Vettsta blev det en fin kväll med löshoppning, fika och trevligt umgänge.
Hästarna unnade sig en liten matpaus emellanåt  på grönt gräs i hörnorna, och hoppade glatt.

 

loading...

TÄVLINGSKURS 
En dag fullspäckad med teori om tävling, där domare Julia Eriksson undervisade i både stort och smått om regler, disipliner, bedömning och vad domare tittar på.
Här har vi ett glatt gäng som har tillbringat förmiddagen i lektionsalen på Bärby, och på em gick vi ut på banan där vi fick se några ekipage som red olika program och diskutera det. En otroligt intressant och rolig kurs!

 Kvällen uppskattades av fyrbenta vänner    också ;) Kvällen uppskattades av fyrbenta vänner också ;)

UNGDOMSTRÄFF

Den 31/3 sågs vi för Ungdomsträff och filmkväll.

Gott fika, bra film och trevligt umgänge blev det.

Filmen handlade om Islandshästens utbildnng och saker att tänka på. Inspirerade blev vi alla. 

Efter filmen gick Marlene igenom med ungdomarna vad de ville göra, och det blev en hel del aktiviteter som ligger under plaering nu, missa inte när det dyker upp ;)

Sen fick även ungdomarna det svåra uppdraget att kora vinnaren av månadens bild, och det var inte en lätt uppgift med de fina bilderna som kommit in. 

 

Mysig filmkväll hos Anna med Ungdomarna.
Mysig filmkväll hos Anna med Ungdomarna.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

GLADURS PINGSTTÄVLING
Den 7juni var det dags för gladur pingsttävling på toftingbanan. En lyckad tävling med duktiga ekipage och glad publik.
Bilder från tävlingen 7 juni 2014, foto Dan Lantz.

 

loading...

Gladur 20år

Den 24 augusti var det dags att fira gladur som 20åring. Det började på dagen i Alunda med familjedag. Många glada hittade till grusplanen vid badet i Alunda, där det under dagen firades med Islandshästar av alla de slag, Working equtition, uppvisning av Islandshästfärger och gångarter.

Gästerna kunde, när de inte tittade på fina hästar och fika gott ifrån Gladurs Café, kasta hästsko och vinna en stor godiskorg från ICA Alunda,  gå tipspromenad och vinna ett presentkort på från Islandshästkonsult AB 

Ponnyridning fanns också, det var mycket populärt och helst ville barnen pröva att rida alla snälla hästar.
Publiken fick även rösta fram Gladurs 20års jubileumshäst och det blev fina Tjaldur från Bornabacka i hård konkurrens med de andra.
På kvällen Firade Gladur medlemmar med mingel och middag i stavbybygdegård, Monika Söderström hade med sig bilder från Gladurs start och berättade hur allt började. Visste ni att att det var en speciell häst vid namn Gladur som gav namnet och vid starten bildades även en jippo kommitté under styrelsen. Kanske dags att ta upp den kommitén? ;) Många minnen dök upp för de medlemmar som varit med ett tag. Tack, Monika för den fina återblicken.
Vi vill tacka alla ryttare som kom och visade sina hästar så fint på dagen och är glada för alla som kom och firade med oss.

Tack alla för en toppen jubileumsdag!
Nu ser vi fram emot ytterligare roliga år med Gladur! 

loading...

HORSEMANSHIP FÖR UNGDOMAR 26/5
Söndagen den 26/5 var det Horsemanship för ungdomar, som den här första gången inriktade sig på säkerhet i umgänget med hästen. Det började med fint väder sen kom ett fint sommarregn. men vad gör det när man har kul med kompisarna och får lära sig spännande saker om hästar.

HEMMA HOS RIDNING I VOXOME 
Lördagen den 18/5 2013 samlades ett gäng ryttare hemma hos mej i Voxome. Det var äntligen dags för "nygammal"premiär med hemma-hos-ridning. Vi utgick från gården och red en tur på ca 2tim&45min. Det var väldigt pigga och glada hästar som tog oss ut i skogen på härliga stigar och vägar . En jätte trevlig dag med solen som stod högt på himlen! 

LÖSHOPPNING

Den 20/4 i strålade vårsol var det löshoppning i Rasbos ridhus. Det var många duktiga hästar, både unga och lite äldre, nybörjare och vana. Några var försiktiga, några funderade på om det verkligen skulle vara nödvändigt det här med hoppning, och några var mycket ambitiösa, alla var jätteduktiga. Omväxling förnöjer säger glada ägare och supporters, som även var nöjda med att  kunda njuta av fika i solen som värmde. 

loading...